26-28/5: ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 Dulwich Centre of Narrative Therapy and Communtiy Work (Australia)

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

 

Εκπαιδευτικό Τριήμερο  

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Eikona FAMILY Afisas

με τον αφηγηματικό ψυχοθεραπευτή, εκπαιδευτή και επόπτη

MARK HAYWARD

Ιδρυτικό Διευθυντή του Institute of Narrative Therapy (Μ. Βρετανία)

πρ. Διευθυντή του Tομέα Οικογενειακής Θεραπείας

της Υπηρεσίας Υγείας στο Cornwall (Μ. Βρετανία)

1.

Ανοιχτή στο κοινό – δωρεάν εκδήλωση 

 

Μία διαδραστική παρουσίαση για τη διδασκαλία του Michael White

και τη θεραπευτική του πρακτική με παιδιά και οικογένειες

 

Περιλαμβάνει (ανάμεσα σε άλλα):

 • προβολή σπάνιου βίντεο του Michael White για την εργασία με οικογένειες
 • σύντομη παρουσίαση του Εκπαιδευτικού προγράμματος Αφηγηματικής Θεραπείας του ΙΑΨ (κύκλος 2017-2019)

 

Παρασκευή 26 Μαίου 2017, 7.00 μ.μ.

Ξενοδοχείο QUEEN OLGA Βασιλίσσης Όλγας 44, Θεσσαλονίκη

 

 2.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο

Σαββατοκύριακο 27-28 Μαίου 2017

Κέντρο Bienestar

Βασιλίσσης Όλγας 181,     Θεσσαλονίκη

 

Πληροφορίες:

6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

 

Α. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤO ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Μία διαδραστική παρουσίαση για τη διδασκαλία του Michael White

και τη θεραπευτική του πρακτική με παιδιά και οικογένειες

O Mark Hayward έχει δουλέψει ως οικογενειακός θεραπευτής με νέους ανθρώπους και τα οικογενειακά τους δίκτυα για περίπου 30 χρόνια.

θα μιλήσει για την εμπειρία του, θα διευκολύνει συμμετοχικές ασκήσεις και θα παρουσιάσει σπάνιο βιντεοσκοπημένο υλικό του Michael White, του ιδρυτή της αφηγηματικής θεραπείας, το οποίο αφορά την εργασία με παιδιά και οικογένειες. Στο υλικό αυτό θα φανεί πώς ο Michael White δούλευε με τις οικογένειες χρησιμοποιώντας ευχάριστους τρόπους για πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και πώς βοηθούσε οικογένειες που μπορεί να ταλαιπωρούνταν από σοβαρές δυσκολίες ώστε να συμμαχήσουν όλοι μαζί ενάντια στα προβλήματα. Γλαφυρά παραδείγματα “εξωτερικευτικών συζητήσεων” θα περιλαμβάνονται στα βίντεο.

(Στη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης θα γίνει επίσης σύντομη παρουσίαση του νέου δι-ετούς εκπαιδευτικού κύκλου αφηγηματικής θεραπείας που οδηγεί στην πιστοποίηση αφηγηματικού θεραπευτή από το Dulwich Centre, το διεθνές κέντρο που δημιούργησε την Αφηγηματική Θεραπεία. Το πρόγραμμα είναι τμήμα του Master Αφηγηματικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης)

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο  Mark Hayward θα παρουσιάσει και θα διερευνήσει μαζί με τους συμμετέχοντες πώς μικρές θεραπευτικές συζητήσεις μπορούν να έχουν ιδιαίτερα σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η έμφαση θα είναι στο πώς αυτές οι θεραπευτικές συζητήσεις οργανώνονται στην εργασία με τις οικογένειες.

Θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητες που σχετίζονται

 • Με την ανάδειξη του νοήματος που υπάρχει πίσω από τη δυσαρέσκεια, ενόχληση και τα παράπονα που μπορεί να εκφράζονται από μέλη της οικογένειας (απόν αλλά υπονοούμενο)
 • Με την πρακτική των εξωτερικών μαρτύρων, που είναι μία πρακτική συζήτησης κατά την οικογενειακή θεραπεία που επιτυγχάνει τη σύνδεση των μελών της οικογένειας. (θα παρουσιάσει μάλιστα μία εναλλακτική δομή οργάνωσής της)
 • Με την αποδόμηση των κυρίαρχων ιδεών που μπορεί να επηρεάζουν την οικογένεια
 • Με το σχεδιασμό ερωτήσεων που στόχο έχουν την πρόληψη της πρόωρης αποχώρησης των ενδιαφερόμενων από τις θεραπευτικές συζητήσεις

Στη διάρκεια του σεμιναρίου:

 • – Θα αναπτύξουμε γλωσσικές μικρο-δεξιότητες και δεξιότητες για το σχεδιασμό ερωτήσεων.
 • – Θα παρακολουθήσουμε και θα αξιολογήσουμε βίντεο οικογενειακών συνεδριών, όπου οι πρακτικές αυτές μπαίνουν σε δράση και όπου τα αποτελέσματα μπορούν να παρατηρηθούν
 • – Θα εμπλακούμε σε βιωματικές ασκήσεις που επεκτείνουν την τρέχουσα πρακτική μας, ώστε οι συμμετέχοντες να πάρουμε μαζί μας νέες δεξιότητες, οι οποίες είναι σχετικές με τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους και τα δικά τους διλήμματα.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Ο Mark Hayward  είναι οικογενειακός θεραπευτής και αφηγηματικός θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης. Εργάζεται ως θεραπευτής εδώ και τριάντα χρόνια και ως εκπαιδευτής εδώ και είκοσι χρόνια.

Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Institute of Narrative Therapy (Μ. Βρετανία) και έχει εκπαιδεύει θεραπευτές σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη μέχρι επίπεδο Diploma. Έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική Θεραπεία ολοκληρώνοντας το Διεθνές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Dulwich Centre (Αυσταλία), του διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου που έχει εισηγηθεί την Αφηγηματική θεραπεία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά στη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας της Υπηρεσίας Υγείας στο Cornwall, στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάστηκε με νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Τώρα εργάζεται σε έναν οργανισμό οικογενειακής θεραπείας και ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Dulwich Centre.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Χρόνος- Τόπος

 ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ανοιχτή στο ευρύ κοινό

Παρασκευή 7.00 – 9.30 μ.μ.

                        Ξενοδοχείο Mediterranean Palace (Αίθουσα «Ιφιγένεια»)

                        Σαλαμίνος 3 & Κατατάσσου, Θεσσαλονίκη

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σάββατο: 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

Κυριακή 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Biennestar

Βασιλίσσης Όλγας 181,

στο ύψος Μαρτίου (ανάμεσα σε πρώην Εμπορική τράπεζα και Βενζινάδικο)

 

 • Κόστος – Πληρωμή σεμιναρίου Σαββατοκύριακου

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 24 Μαΐου: 160 €

Δήλωση συμμετοχής μετά την Τετάρτη 24 Μαΐου: 180 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

α) προκαταβάλετε το ποσό των 50 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.  β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, μέχρι την Τετάρτη 1 Μαρτίου, μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής.H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα  σεμινάρια.

 

 • Πιστοποίηση – Επιπλέον υποστήριξη

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής και το Dulwich Centre Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

– Τo σεμινάριο αναγνωρίζεται ως μέρος της εκπαίδευσης που οδηγεί στο ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

 – Στους νέους συμμετέχοντες θα δοθεί προκαταρκτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να σας αποσταλεί το υλικό νωρίς.

 

 • Πληροφορίες για το σεμινάριο
www.narrativetherapy.grΤηλ. 6955-103581

Μail: narrativetherapygr@gmail.com

 

Για να συμμετέχετε στο Σεμινάριο ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ.