Εκπαιδευτικό τετράωρο: Τα «μυστικά» της αποτελεσματικής ψυχοθεραπείας

secret therapy

με τον Mark Hayward

Διευθυντή του “Institute of Narrative Therapy” (Μ. Βρετανία) &

πρ. Διευθυντή του Τομέα Υπηρεσιών Οικογενειακής Θεραπείας του Cornwall (Μ. Βρετανία)

 

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσιμο για θεραπευτές κάθε κατεύθυνσης

Τα «μυστικά» της αποτελεσματικής ψυχοθεραπείας: Απλές πρακτικές στηριγμένες στις θεμελιωμένες έρευνες της τελευταίας εικοσαετίαςπου θα σας κάνουν καλύτερους θεραπευτές

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, 18:00 – 22:00

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη & Κλεάνθους 57 (απέναντι από γήπεδο ΠΑΟΚ)

Πληροφορίες: www.narrativetherapy.gr,

narrativetherapygr@gmail.com & 6977-186936, 6941-405424

 

A. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Τα «μυστικά» της αποτελεσματικής ψυχοθεραπείας:

Απλές πρακτικές στηριγμένες στις θεμελιωμένες έρευνες της τελευταίας εικοσαετίας

Το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ενδιαφερόμενους της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας αλλά σε θεραπευτές ποικίλων κατευθύνσεων. Αφορά όλους τους θεραπευτές, τους συμβούλους και τους coaches που επιθυμούν να αξιοποιήσουν ιδέες & πρακτικές για την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους, στο ιδιαίτερο πεδίο της πρακτικής τους.

Θα εξετάσουμε τα πιο ισχυρά και αξιόπιστα ευρήματα των σύγχρονων ερευνών όσον αφορά τους παράγοντες που αποδίδουν στην ψυχοθεραπεία. Θα έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε πρακτικές που αποδεδειγμένα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του θεραπευτή.

Θα διαπραγματευτούμε πώς μπορείτε να “τοποθετήσετε” τον εαυτό σας ως θεραπευτές, ώστε να αυξήσετε την θετική σας επιρροή και παράλληλα να αποφύγετε το αίσθημα της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Επιπλέον θα ενημερωθείτε για τις ORS και SRS κλίμακες αξιολόγησης της διαδικασίας και του αποτελέσματος της θεραπευτικής εργασίας, τη χρήση και τη σημασία αξιοποίησης αυτών των εργαλείων.

Θα βασιστούμε σε πρακτικές ασκήσεις και διαδραστικές εμπειρίες, καθώς θα καταπιανόμαστε με τις προκλήσεις που εμπεριέχει η προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι θεραπευτές.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ:

Ο Mark Hayward  είναι οικογενειακός θεραπευτής και αφηγηματικός θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης. Εργάζεται ως θεραπευτής τα τελευταία τριάντα χρόνια, ενώ η εμπειρία του ως εκπαιδευτή μετρά είκοσι χρόνια.

Είναι ιδρυτής και διευθυντής του «Institute of Narrative Therapy» (Μ. Βρετανία) και μέλος του διεθνούς εκπαιδευτικού προσωπικού του Dulwich Centre (Αυστραλία), του εκπαιδευτικού κέντρου που εισηγήθηκε διεθνώς την Αφηγηματική θεραπεία & κοινοτική πρακτική. Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία έχει διδάξει στην Ρωσία, την Βραζιλία, την Αυστραλία, την Κίνα, την Σιγκαπούρη, καθώς και σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής και Επόπτης ψυχοθεραπευτών στη Μεγάλη Βρεττανία. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής του Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας της Υπηρεσίας Υγείας στην κομητεία του Cornwall, όπου εργάστηκε με νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Εξακολουθεί να εργάζεται ιδιωτικά και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Στις πρόσφατες δραστηριότητές του περιλαμβάνεται η συστηματική εμπλοκή του στην ομάδα μελέτης του Dulwich Centre με την συμμετοχή του David Denborough, για την διεξοδικότερη ανάλυση και διερεύνηση των γραπτών του Michael White.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Χρόνος- Τόπος

Παρασκευή 5/6: 18:00 – 22:00

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Λαμπράκη & Κλεάνθους 57 (απέναντι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ)

  • Κόστος

Δήλωση συμμετοχής μέχρι Τρίτη 2 Ιουνίου: 50 €

Δήλωση συμμετοχής μετά την Τρίτη 2 Ιουνίου: 60 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

  • Εγγραφές

α) προκαταβάλετε το ποσό των 50 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814 στο όνομα: « Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής Ελλάδας-Κύπρου». Αναφέρεται στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ονόματα αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.

β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλτε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, μέχρι την Τρίτη 2 Ιουνίου μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής. H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, πόλη, τηλέφωνο, e-mail και φορέα από τον οποίο προέρχεστε (εφόσον δεν είστε ιδιώτης). Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα σεμινάρια.

  • Πληροφορίες

www.narrativetherapy.gr, narrativetherapygr@gmail.com , 6977-186936, 6941-405424

 

Κατεβάστε την αίτηση εγγραφής