Η ιστορία ως παρέμβαση για τη διαχείριση συγκρούσεων και πολικότητας με τον ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΗ

          Αφηγηματικοί περίπατοι

Το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ανταπόκρισης σε μια περίοδο δύσκολη για τον καθένα προσωπικά αλλά και για την κοινωνία μας συνολικά, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από διαδικτυακά διαδραστικά εργαστήρια, διαλέξεις, και συζητήσεις με τον τίτλο «Αφηγηματικοί περίπατοι» (Narrative Walks).

Οι Αφηγηματικοί περίπατοι θα προσπαθούν να εστιάζουν κυρίως σε θέματα που είναι φλέγοντα και τα οποία μπορούν να προσεγγιστούν μέσα από την οπτική της αφηγηματικής προσέγγισης  στο πεδίο της ψυχοθεραπείας, της κοινοτικής πρακτικής, των οργανισμών και της κοινωνικής ευθύνης.

Ξεκινάμε με την ιδέα ότι οι Αφηγηματικοί περίπατοι έχουν μικρή σχετική διάρκεια (συνήθως μισής ημέρας), προσκαλούν εξαιρετικούς επαγγελματίες στον τομέα τους από τον όλο τον κόσμο, προσφέρονται τακτικά με μια προσιτή οικονομική συνεισφορά,  και επιδιώκουμε να εμπνέουν, να προκαλούν και να δημιουργούν ένα πεδίο εποικοδομητικών συζητήσεων και μάθησης.

 

Στο πλαίσιο της Σειράς Δράσεων Αφηγηματικοί Περίπατοι

 

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό εργαστήριο

με θέμα

“Οι ιστορίες ως παρέμβαση

για τη διαχείριση συγκρούσεων και πολικότητας”

με τον

Αφηγηματικό Εκπαιδευτή, Σχεδιαστή αφηγηματικής στρατηγικής για
οργανισμούς, Συγγραφέα και Καλλιτέχνη

Γιάννη Αγγελή

πιστοποιημένο εκπαιδευτή των “Warm Data Labs”

 

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021,  16.00 έως 19.30 (Athens Greece Time)

 

Διοργάνωση:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

 

Πληροφορίες: www.narrativetherapy.gr,

6977-186936, 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

———————————————————————————————————————————

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (μέσω web)
– 45 ευρώ (με την έγκαιρη εγγραφή μέχρι την  Τετάρτη 20 Ιανουαρίου),
– 65 ευρώ (με εγγραφή μετά την  Τετάρτη 20 Ιανουαρίου)
Πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής παρακάτω
στο σημείο Γ. (συγκεκριμένα γ2)

 

WEB ΣΥΝΔΕΣΗ:
Το σεμινάριο θα γίνει με web σύνδεση μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Κοιτάξτε τις οδηγίες στο σημείο Γ3. Το λινκ σύνδεσης δίνεται μετά την πληρωμή και την αποστολή e-mail για το ενδιαφέρον σας.

 

Διευκρινίζουμε ότι το σεμινάριο είναι διεθνές και ότι θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα. 

 

Δείτε παρακάτω:

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Β. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Χρόνος
  2. Κόστος- Πληρωμή σεμιναρίου
  3. Πώς μπορείτε να συνδεθείτε για το εργαστήριο – σεμινάριο
  4. Βεβαίωση Παρακολούθησης
  5. Αίτηση εγγραφής

 

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Οι επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο, λειτουργούν σε πολύ περίπλοκα, δια- πλαισιακά (trans-contextual – όρος που εισηγήθηκε η Nora Bateson) περιβάλλοντα. Σε αυτά τα περιβάλλοντα συχνά αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς προκλήσεις, προκλήσεις που πολλές φορές αφορούν αμφιλεγόμενα και πολωμένα θέματα.

Τις περισσότερες φορές, ολόκληρο το πεδίο γίνεται μια αρένα διαποτισμένων από τα προβλήματα αφηγήσεων. Τέτοιου τύπου αφηγήσεις επηρεάζουν αρνητικά τις  ικανότητές μας και την ενέργειά μας για σύνδεση και ευημερία.

Σε ένα τέτοιο πεδίο γίνεται απαραίτητη η εργασία με όλο το φάσμα των ιστοριών που αναδύονται.  Η εργασία με πολικότητες φέρνει όλο και καλύτερη επίγνωση των διαφορών μας και αξιοποιεί την ποικιλομορφία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την πυροδότηση ενός κοινοτικού πνεύματος.

Ο Γιάννης Αγγελής θα μας καθοδηγήσει στο πώς:

Α) Οι πολικότητες μπορούν να γίνουν κατανοητές ως ένας σχηματισμός που περιλαμβάνει δύο άκρα ενός συνεχούς, με τον ενδιάμεσο μεσαίο χώρο να παραμένει υποανάπτυκτος ή / και  να υποεκπροσωπείται.

Β) Οι ιστορίες σε διάφορες μορφές μπορούν να διαμορφώσουν ένα αρκετά ασφαλές χώρο απόθεσης  που έχει τη δυνατότητα να εξομαλύνει οποιοδήποτε περίπλοκο και πολύ πολωμένο πεδίο.

Γ) Η βαθιά και μη κριτική ακρόαση  προμηθεύει κυρίως αυτόν τον υπανάπτυκτο μεσαίο χώρο με εναλλακτικές αφηγήσεις.  Αυτό επιτρέπει να αναδειχθούν συνομιλίες γεμάτες σεβασμό που κάνουν νόημα για την ταυτότητα και των δύο πόλων. Έτσι ανοίγει το πεδίο για μια πληθώρα νέων προοπτικών και δυνατοτήτων.

Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο,

 • θα εργαστούμε με διάφορες Πολυ-πολικότητες, Ιστορίες Πόλων, Δούρειες Ιστορίες, Ιστορίες του Μέσου Χώρου και πολλά άλλα.
 • Θα εξοικειωθούμε με ένα μοντέλο χρήσης των ιστοριών για την αφήγηση των πολικοτήτων.
 • Θα αναστοχαστούμε για το πώς η εργασία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην εργασία σας όχι μόνο για την εξισορρόπηση των υπαρχόντων πολικοτήτων και διαφορών, αλλά και ως παρέμβαση για τη δημιουργία ενός αρκετά ασφαλούς χώρου για τον σκόπιμο και με νόημα διάλογο.

 


Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

 

Ο Γιάννης Αγγελής είναι Αφηγηματικός Εκπαιδευτής, Σχεδιαστής αφηγηματικής στρατηγικής για οργανισμούς, Συγγραφέας και Καλλιτέχνης. Το έργο του διαπνέεται από τις αρχές της
αφηγηματικής θεραπείας και κοινοτικής πρακτικής, της θεραπείας Gestalt, της θεωρίας U, τις ιδέες του Ινστιτούτου Bateson και της πρακτικής “Art of Hosting”.

Έχει συγγράψει μαζί με άλλους αφηγηματικούς εκπαιδευτές τα βιβλία “Transforming Organizations” και “Beyond Storytelling”, που αναπτύσσουν και αναλύουν αφηγηματικές προσεγγίσεις ως εφαλτήρια για την προσωπική ανάπτυξη, την οικοδόμηση κοινοτήτων και τον οργανωσιακό μετασχηματισμό.

Έχει μαθητεύσει δίπλα στη Nora Bateson και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής των “Warm Data Labs”, τα οποία αναδεικνύουν την αλληλεξάρτηση και επιτρέπουν την κατανόηση των συστημικών προτύπων ενεργοπoιώντας με αυτό το τρόπο νέες κοινωνικές ανταποκρίσεις στις πολύπλοκες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Ο Γιάννης Αγγελής, συντονίζει την συνεύρεση και την δουλειά ομάδων και κοινοτήτων σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους με στόχο την μεταμορφωτική αφήγηση, τη βαθιά ακρόαση, την διαρκή μάθηση, και την καινοτομία σε έναν περίπλοκο κόσμο που αλλάζει συνεχώς. Διαμορφώνει και διδάσκει παιδαγωγικές, φιλοσοφικές, ψυχολογικές και τεχνολογικές στρατηγικές για την βέλτιστη αξιοποίηση της παρουσίας μας στον διαδικτυακό και φυσικό χώρο. Είναι συνιδρυτής του “Beyond Storytelling”, ένα διεθνές δίκτυο αφηγηματικών εκπαιδευτών που χρησιμοποιεί τις αφηγηματικές πρακτικές σαν καταλύτη μετασχηματισμού στα πεδία της ηγεσίας, της αλλαγής, της επικοινωνίας και της δημιουργίας κοινοτήτων.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Γ1. Χρόνος

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω web,

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021,  16.00 έως 19.30 (Athens Greece Time).

 

 

Γ2. Κόστος  – Πληρωμή σεμιναρίου

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου : 45 €

Δήλωση συμμετοχής μετά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου : 65 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

α) Καταθέστε το ποσό στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.   β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, μέχρι την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής. H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο τέλος της παρούσας ανάρτησης / ενημέρωσης (σημείο Γ5).

 

Γ3. Τρόπος σύνδεσης

 1. Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα email (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας.
 2. Tότε, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 3. Kατεβάστε το “Zoom client for meetings από αυτό το λινκ. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
 4. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας
             Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

 • α) Το πιο σημαντικό ?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
 • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
 • β) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
 • γ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο

 

 Γ4. Βεβαίωση παρακολούθησης

Σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Γ5. Αίτηση εγγραφής

Αίτηση εγγραφής θα βρείτε εδώ