Οι Jill Freedman & Gene Combs για την Εποπτεία Θεραπευτών και Οργανισμών

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Τριήμερο μέσω web

(Ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση + Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήριο)

 

Εποπτεία θεραπευτών-τριών / Εποπτεία οργανισμών και ομάδων

 

 με τους

αμερικανούς θεραπευτές, επόπτες και εκπαιδευτές

του Evanston Family Therapy Center

Jill Freedman, MSW, ACSW

& Gene Combs, MD

κλινικούς διδάσκοντες του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης

και του Πανεπιστημίου του Σικάγου

 

    

 

 • Ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση μέσω web

“Συμβουλευτική σε Ομάδες και Οργανισμούς: Ταξιδεύοντας μακριά σε σύντομο χρονικό διάστημα”

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου  2021,  7.00 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

με ελληνική μετάφραση

 

 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο – Εργαστήριο

“Ιδέες και πρακτικές για την εποπτεία στην αφηγηματική θεραπεία”

Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021

4.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

Διοργάνωση:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

Dulwich Centre of Narrative Therapy (Αυστραλία)

Πληροφορίεςwww.narrativetherapy.gr,

 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

 

Η ανοιχτή ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση και το διαδραστικό εργαστήριο – σεμινάριο θα γίνουν μέσω web σύνδεσης.

 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δείτε παρακάτω (σημείο Γ) για πληροφορίες για τον εύκολο τρόπο σύνδεσης ή ….

απλά στείλτε μας ένα e-mail στο narrativetherapygr@gmail.com για να σας στείλουμε το link σύνδεσης για την ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση.

 • Το σεμινάριο μπορείτε να τo παρακολουθήσετε αυτόνομα χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, εντάσσεται όμως και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που οδηγεί στο πτυχίο του αφηγηματικού ψυχοθεραπευτή, ένα πρόγραμμα σύντομο, μεστό, ουσιαστικό και οικονομικό αλλά και αναγνωρισμένο διεθνώς.

  

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 • Ανοιχτή εκδήλωση

Αυτή η ομιλία θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή αφηγηματικών ιδεών και πρακτικών στη συνεργασία με κοινοτικές ομάδες και οργανισμούς διαφόρων μεγεθών και αποστολών. Θα περιγράψουμε τρόπους δόμησης της εργασίας για συγκεκριμένα προβλήματα καθώς και για συνεχόμενη – εξελισσόμενη συμβουλευτική.

Θα συζητηθούν:

 • τρόποι με τους οποίους οι ανησυχίες ενός συγκεκριμένου μέλους της ομάδας γίνονται σχετικές με τα ενδιαφέροντα ολόκληρης της ομάδας.
 • ιδέες για τη χρήση αφηγηματικών ερωτήσεων
 • η ανάπτυξη συλλογικών εγγράφων σε ομαδικές διαβουλεύσεις, τόσο για τη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ των μελών της ομάδας όσο και για την ανάπτυξη εναλλακτικών ιστοριών.

Θα εξετάσουμε επίσης τις σχέσεις εξουσίας σε οργανισμούς. Θα σκεφτούμε τα αποτελέσματα του ποιος συμπεριλαμβάνεται στις συνομιλίες και πώς τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μπορεί να είναι ευαίσθητα σε άλλες πτυχές του οργανισμούς.

Αυτές οι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν σε οτιδήποτε: από έναν μικρό κύκλο φίλων ή μελών της κοινότητας που συγκεντρώνονται γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα μέχρι μια μεγάλη επαγγελματική οργάνωση.

 

 • Σεμινάριο Σαββατοκύριακου 

Διαφορετικά πλαίσια και διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας απαιτούν διαφορετικούς τρόπους εποπτείας. Χρησιμοποιώντας περιγραφές, δομημένες ασκήσεις, επίδειξη  της πρακτικής και συζήτηση με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, οι Jill Freedman και Gene Combs θα μοιραστούν γνώσεις που έχουν αποκτήσει σε πάνω από 30 χρόνια εποπτείας αφηγηματικών θεραπευτών/τριών σε μια ποικιλία από περιβάλλοντα.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα ασκήσουν και θα συζητήσουν πτυχές της εποπτείας, όπως:

 • Ζωντανή εποπτεία σε ομάδες με απαντήσεις από εξωτερικούς μάρτυρες
 • Χρήση γραπτών κειμένων από την εργασία των εποπτών/τριών
 • Συνέντευξη των εποπτευόμενων καθώς μπαίνουν στη θέση ατόμων με τα οποία εργάζονται.
 • Εποπτευόμενοι που παίρνουν συνέντευξη από τον επόπτη
 • Ομαδική εποπτεία ομοτίμων
 • Αναστοχαστική αυτο-εποπτεία

Ο Jill και ο Gene επίσης θα περιγράψουν και θα δείξουν πώς συνεργατικά φέρνουν στο προσκήνιο τις γνώσεις και δεξιότητες από τη βιωμένη εμπειρία του εποπτευόμενου /ης,  για να τον/την βοηθήσουν να αναπτύξει ιστορίες για το πώς μπορεί να γίνεται ο θεραπευτής που επιθυμεί να είναι.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Οι Jill Freedman MSW, ACSW & Gene Combs, MD είναι συν-διευθυντές του Κέντρου Οικογενειακής Θεραπείας Evanston, όπου προσφέρουν εργαστήρια, εποπτεία και συμβουλευτική σε όλες τις πτυχές της αφηγηματικής θεραπείας. Εργάζονται θεραπευτικά στην περιοχή του Σικάγου και έχουν προσφέρει επίσης υπηρεσίες συμβουλευτικής και εποπτείας σε διάφορα σχολεία και κοινωνικές υπηρεσίες.

Είχαν την τύχη να σπουδάσουν με την καθοδήγηση του Michael White και του David Epston εδώ και πολλά χρόνια και έχουν διδάξει και γράψει για την αφηγηματική θεραπεία για περισσότερα από 30 χρόνια.

Έχουν συν-συγγράψει 3 βιβλία ανάμεσά τους και το πρώτο πλήρες εγχειρίδιο αφηγηματικής θεραπείας: Symbol, story and ceremony: Using metaphor in individual and family therapy («Σύμβολο, ιστορία και τελετή: Χρήση της μεταφοράς στην ατομική και οικογενειακή θεραπεία»), Narrative therapy: The social construction of preferred realities («Αφηγηματική θεραπεία: Η κοινωνική κατασκευή  προτιμώμενων πραγματικοτήτων»), Narrative therapy with couples («Αφηγηματική θεραπεία με ζευγάρια») … και πολλά άλλα! Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται περισσότερα από 30 κεφάλαια βιβλίων και άρθρα.

Τους δόθηκε το Βραβείο Καινοτόμας Συμβολής στην Οικογενειακή Θεραπεία από την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακής Θεραπείας το 2009 και βραβεύτηκαν ως Επίτιμοι Συνεργάτες του Ινστιτούτου Taos το 2010.

Επιπλέον, η Jill είναι στο διεθνές εκπαιδευτικό προσωπικό του Dulwich Centre, του εκπαιδευτικού-θεραπευτικού κέντρου που δημιούργησε την Αφηγηματική Θεραπεία. Έχει ενταχτεί στην ομάδα του Dulwich κάνοντας κάνει κοινοτική δουλειά σε διάφορα πλαίσια και διδάσκει στο Master of Narrative Therapy που προσφέρεται από το Κέντρο Dulwich και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Έχει λάβει το Βραβείο Αριστείας για τη Διδασκαλία της Αφηγηματικής Θεραπείας από τη Σχολή Αφηγηματικής Θεραπείας του Βανκούβερ το 2014.

Ο Gene αποσύρθηκε πρόσφατα από τη θέση του ως κλινικό μέλος ΔΕΠ στο Πρόγραμμα Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σικάγου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οικογενειακής Θεραπείας.

Πληροφορίες για τη δουλειά τους θα βρείτε στο internet site του Evanston Family Therapy Center narrativetherapychicago.com.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Γ1. Χρόνος- Τόπος

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ μέσω web – ανοιχτή στο ευρύ κοινό

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου  2021,  7.00 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

με ελληνική μετάφραση

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ μέσω web

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, 4.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, 4.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ.

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

 • Γ2. Κόστος – Πληρωμή σεμιναρίου Σαββατοκύριακου

 

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου: 160 €

Δήλωση συμμετοχής μετά την  Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου: 180 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

  α) καταθέτετε το  ποσό των 160-180 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814 ( ΙΒΑΝ GR54-0172-2280-0052-2806-9522-814)  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.
β)
 συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, άμεσα αν γίνεται,  μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής.H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα  σεμινάρια (και στο τέλος αυτής της ανάρτησης)
 • Γ3. Τρόπος σύνδεσης

         Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 1. Μας στέλνετε ένα e–mail (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για το ενδιαφέρον σας για την ανοιχτή εκδήλωση.
 2. Tότε, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 3. 15 λεπτά πριν την έναρξη της ανοιχτής εκδήλωσης, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε και πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας

 

 • Γ3. Τρόπος σύνδεσης

         Β. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

 Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα e–mail (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας.

 1. Tότε, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 2. Kατεβάστε το “Zoom client for meetings“ από αυτό το λινκ. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
 3. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας
             Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο

           από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

 • α) Το πιο σημαντικό ?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
 • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
 • β) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
 • γ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο
 • Γ4. Πιστοποίηση – Επιπλέον υποστήριξη

 

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής και το Dulwich Centre Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

– Τo σεμινάριο αναγνωρίζεται ως μέρος της εκπαίδευσης που οδηγεί στο ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

 – Στους νέους συμμετέχοντες θα δοθεί προκαταρκτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να σας αποσταλεί το υλικό νωρίς. 

 

 • Γ5. Πληροφορίες για το σεμινάριο

 

 www.narrativetherapy.gr

 Τηλ. 6977-186936   6955-103581

Μail: narrativetherapygr@gmail.com