Η Poh Lin Lee για τις Κοινωνικές Πρακτικές στην Ψυχοθεραπεία

 

 

Κοινωνικές Πρακτικές

της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας

 

 

 

με την αυστραλή αφηγηματική θεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια

Poh Lin Lee, MNTCW

μέλος του διεθνούς εκπαιδευτικού προσωπικού του Dulwich Centre

διδάσκουσας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης

 

Ανοιχτή στο κοινό – δωρεάν εκδήλωση

Ιστορίες εφαρμογής κοινωνικών πρακτικών στην αφηγηματική πρακτική

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020,  7.00 – 9.30 μ.μ.

 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο- Εργαστήριο

Κοινωνικές πρακτικές στην Ψυχοθεραπεία

Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου 2020

 

Διοργάνωση:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)
Dulwich Centre of Narrative Therapy (Αυστραλία

Πληροφορίες:

www.narrativetherapy.gr,

 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

 
…………………………………………………………………………………
Η ανοιχτή ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση και το διαδραστικό εργαστήριο – σεμινάριο θα γίνουν μέσω web σύνδεσης. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δείτε παρακάτω (σημείο Γ) για πληροφορίες για τον εύκολο τρόπο σύνδεσης.
 
Το σεμινάριο μπορείτε να τo παρακολουθήσετε αυτόνομα χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, εντάσσεται όμως και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που οδηγεί στο πτυχίο του αφηγηματικού ψυχοθεραπευτή, ένα πρόγραμμα σύντομο, μεστό, ουσιαστικό και οικονομικό αλλά και αναγνωρισμένο διεθνώς.

———————————————————————-

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Όντας στο πλαίσιο της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του COVID 19, θα συνδεθούμε μέσω του Zoom για την εκπαίδευσή μας. Αυτός ο τρόπος θα φέρει ένα νέο πεδίο δυνατοτήτων και πολυπλοκότητας για μια συνεργατική διερεύνηση που θα κάνουμε μαζί σε σχέση με σημαντικές θεραπευτικές πρακτικές!

Θα ασχοληθούμε με τρεις διαφορετικές πρακτικές της Αφηγηματικής Θεραπείας που είναι μοναδικές σε ότι αφορά την πρόθεσή τους και την τεχνοτροπία τους, αλλά μοιράζονται ένα κοινό θέμα: μία ενεργητική αμφισβήτηση της ιδιώτευσης και της ατομικοποίησης των θεραπευτικών συνομιλιών. Αυτές οι πρακτικές επιδιώκουν να μας κάνουν να φανταστούμε / επινοήσουμε εκ νέου τις συνομιλίες μας μέσα σε ένα συμπεριληπτικό  πνεύμα. Αυτό είναι το πνεύμα εκείνο που επιτρέπει (μετά από την άδεια του εξυπηρετούμενου) να γεμίσει (πραγματικά ή μεταφορικά) η αίθουσα θεραπείας με σημαντικά άτομα, ακροατήρια και κοινότητες.

– Οι Πρακτικές Επανένταξης στη Μνήμη (Re-membering practices)  προσκαλούν τον ενδιαφερόμενο/η να ξανασυνδεθεί με τις ιστορίες και τις σχέσεις του με τρόπους που συμβάλλουν και επηρεάζουν θετικά τη ζωή του.

– Οι Πρακτικές Εξωτερικών Μαρτύρων εμπλέκουν ανθρώπους στην ακρόαση των ιστοριών του/της ενδιαφερόμενου/ης και τους καλούν να συμβάλλουν σε μια εποικοδομητική επαναφήγηση των εμπειριών του.

– Οι θεραπευτικές καταγραφές αφορούν την καταγραφή των λόγων και των εκφράσεων των ανθρώπων (και πάλι βέβαια έχοντας πάρει την άδειά τους).  Αξιοποιώντας την αφηγηματική προσέγγιση στους τρόπους με τους οποίους ακούμε, καταγράφουμε τα λόγια και τις εκφράσεις των ανθρώπων και συνεργαζόμαστε μαζί τους σε μια ποικιλία διαφορετικών τρόπων καταγραφής (οι οποίοι μπορούν να περιλαμβάνουν και καλλιτεχνικά μέσα). Οι καταγραφές αυτές τιμούν αυτά που έχουν ειπωθεί με τρόπους που συνεχίζουν να δίνουν ζωή στις προτιμώμενες ταυτότητες των ανθρώπων και δημιουργούν δυνατότητες για να μοιραστούν με άλλους ανθρώπους τις νέες συνειδητοποιήσεις για τους εαυτούς τους.

Στο εργαστήριο αυτό, θα συνεργαστούμε  ώστε να γνωρίσουμε την  ιστορία αυτών των πρακτικών, τις βασικές τους ιδέες,  τους τρόπους με τον οποίους το διαφορετικό κάθε φορά πλαίσιο διαμορφώνει αυτές τις πρακτικές. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα εφαρμογής τους αλλά επίσης θα κάνουμε βιωματικές ασκήσεις. Έτσι θα χτίσουμε μια βάση ώστε να σκεφτούμε πώς θα μπορούσατε να εμπλακείτε με αυτές τις ιδέες στα δικά σας ιδιαίτερα πλαίσια.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤHN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ

   Γεια σας,  είμαι η Poh Lin Lee

Διασχίζω τα σύνορα με μια διαρκή περιέργεια για τα καινούρια πλαίσια που συναντώ καθώς παρουσιάζω τις μελετημένες και περίτεχνες πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιώ.   Τις πρακτικές αυτές έμαθα, εφαρμόζω και αναπτύσσω επιπλέον καθώς εργάζομαι ως αφηγηματική θεραπεύτρια, συν-ερευνήτρια τραύματος, συγγραφέας, διδάσκουσα, πρωταγωνίστρια και δημιουργικός σύμβουλος ταινιών.

Ξεκίνησα ως Αυστραλή κοινωνική λειτουργός που έχει περάσει τα τελευταία 14 χρόνια αναπτύσσοντας και συμμετέχοντας σε θεραπευτικές συμμαχίες και συνομιλίες με ανθρώπους σε πολλές διαφορετικές χώρες και περιβάλλοντα (Αυστραλία, Μογγολία, Μπενίν, Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Μαλαισία, Παλαιστίνη, Τουρκία, Ουκρανία Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία). Η πορεία αυτή περιλαμβάνει  τη συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων που έχουν υποστεί βασανιστήρια και τραύματα στο Νησί των Χριστουγέννων καθώς και τη συνεργασία με άτομα που ζητούν άσυλο για τη δημιουργία ενός βραβευμένου κινηματογραφικού πρότζεκτ με την Gabrielle Brady: «Το νησί των Πεινασμένων Φαντασμάτων» (Island of the Hungry Ghosts (μεγάλου μήκους) και «Το νησί» and The Island (σύντομη παραλλαγή).

Έλαβα το πτυχίο μου στην Κοινωνική Εργασία από το Curtin University of Technology της Δυτικής Αυστραλίας και το Μετά Τιμών Master μου στην Αφηγηματική Θεραπεία και την Κοινοτική Εργασία από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (University of Melbourne). Είμαι μέλος της Αυστραλιανής Ένωσης Κοινωνικών λειτουργών και διδάσκουσα- μέλος του διεθνούς εκπαιδευτικού προσωπικού του του Dulwich Centre. Είμαι επίτιμος κλινικός συνεργάτης της σχολής κοινωνικής εργασίας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και διδάσκουσα στο διεθνές Masters Αφηγηματικής Θεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης (Masters of Narrative Therapy and Community Work) τα τελευταία 6 χρόνια. Αυτή τη στιγμή κατοικώ στη Νίκαια της Γαλλίας και εργάζομαι ιδιωτικά ως αφηγηματικός σύμβουλος -θεραπεύτρια – λειτουργός.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Γ1. Χρόνος

          ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ μέσω web – ανοιχτή στο ευρύ κοινό

         Παρασκευή 7.00 – 9.30 μ.μ.

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

          ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

          Σάββατο: 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ.

          Κυριακή 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

  • Γ2. Κόστος – Πληρωμή σεμιναρίου Σαββατοκύριακου

         Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου: 160 €

        Δήλωση συμμετοχής μετά την Πέμπτη 4 Ιουνίου:  180 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

  α) καταθέτετε το  ποσό των 160 ή 180 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.  

β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, άμεσα αν γίνεται,  μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής.

H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα  σεμινάρια (και στο τέλος αυτής της ανάρτησης)

  • Γ3. Τρόπος σύνδεσης

                 Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  1. Μας στέλνετε ένα email (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για το ενδιαφέρον σας για την ανοιχτή εκδήλωση.
  2. Tότε, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
  3. 15 λεπτά πριν την έναρξη της ανοιχτής εκδήλωσης, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε και πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας

 (Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις οδηγίες όπως παρακάτω, όπου σας λέμε επίσης πώς θα κατεβάσετε την εφαρμογή ΖΟΟΜ στον Υπολογιστή σας. Αυτό δεν είναι απαραίτητο για την ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση – αρκεί μόνο να πατήσετε το λινκ που θα σας στέλνουμε και θα μεταβείτε εύκολα στο διαδικτυακό χώρο της εκδήλωσης. Στο σεμινάριο όμως είναι απαραίτητο να κατεβάσετε και την εφαρμογή ΖΟΟΜ για να μπορούν να δουλεύουν απρόσκοπτα όλες οι λειτουργίες που θα χρειαστούμε)

 

  • Γ3. Τρόπος σύνδεσης

                 Β. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 

  1. Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα email (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας.
  2. Tότε, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
  3. Kατεβάστε το “Zoom client for meetings από αυτό το λινκ. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
  4. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας
             Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο            από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

  • α) Το πιο σημαντικό ?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
  • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
  • γ) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
  • δ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο
  • Γ4. Πιστοποίηση – Επιπλέον υποστήριξη

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής και το Dulwich Centre Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

– Τo σεμινάριο αναγνωρίζεται ως μέρος της εκπαίδευσης που οδηγεί στο ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

 – Στους νέους συμμετέχοντες θα δοθεί προκαταρκτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να σας αποσταλεί το υλικό νωρίς.

  

  • Γ5. Πληροφορίες για το σεμινάριο

 www.narrativetherapy.gr

Τηλ. 6955-103581

Μail: narrativetherapygr@gmail.com

 

Για να συμμετέχετε στο Σεμινάριo κατεβάστε την αίτηση εδώ