ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ Ι.Α.Ψ.

Το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής (Ι.Α.Ψ.) είναι ένας οργανισμός που παρέχει ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική και θεραπεία σε ενήλικους, παιδιά, εφήβους και οικογένειες είτε ατομικά είτε ομαδικά. Επίσης παρέχει συμβουλευτική και υποστήριξη σε οικογένειες και παιδιά / εφήβους με αναπηρία/ ειδικές ανάγκες καθώς και σε σχολεία και εκπαιδευτικούς. Ακόμη παρέχει υποστήριξη και coaching σε επαγγελματικούς χώρους και σε οργανισμούς και εταιρείες.

Το ΙΑΨ επίσης έχει εκπαιδευτική δράση στο χώρο της ψυχοθεραπείας. Στόχο έχει να προωθήσει την εκπαίδευση στην Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία / Κοινοτική Πρακτική και την αξιοποίηση των πρακτικών της στη θεραπεία, την κοινοτική πρακτική και το σχολείο. Διοργανώνει σεμινάρια, υποστηρίζει στην Ελλάδα και την Κύπρο την εκπαίδευση στην Αφηγηματική ψυχοθεραπεία του Dulwich Centre της Αυστραλίας (του εκπαιδευτικού κέντρου που εισηγήθηκε διεθνώς αυτή τη ψυχοθεραπευτική και κοινοτική πρακτική). Η εκπαίδευση στην Αφηγηματική Θεραπεία που παρέχει αναγνωρίζεται ως μέρος του Masters in Narrative Therapy & Community Practice του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης (το οποίο αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου).

To ΙΑΨ έχει ακόμη ερευνητική δραστηριότητα. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού για την έρευνα στην ψυχοθεραπεία, τη συμβουλευτική, τη σχολική και κοινοτική πρακτική.  Έχει υποστηρίξει την έρευνα για τις ομάδες υποστήριξης και συνεργασίας γονέων σε συνεργασία με το ΑΠΘ. Είναι εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SHELDON για την υποστήριξη εφήβων που συνδυάζουν μαθησιακές δυσκολίες και συμπεριφορικές / συναισθηματικές δυσκολίες και έχει διαμορφώσει στο πλαίσιο αυτό πρόγραμμα υποστήριξης των μαθητών αυτών στα σχολεία.