O Γιάννης Αγγελής στο ελληνικό κοινό για τους Οργανισμούς και τις Επιχειρήσεις

Εκπαιδευτικό διαδραστικό τρίωρο εργαστήριο

Η δύναμη και η σημασία των ιστοριών (storytelling)

για τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και την κοινοτική πρακτική

 

με τον αφηγηματικό εκπαιδευτή

και σχεδιαστή αφηγηματικής στρατηγικής

Γιάννη Αγγελή

συγγραφέα από κοινού των βιβλίων

“Transforming Organizations”, “Beyond Storytelling” & “Re-authoring Futures”

που αφορούν τις αφηγηματικές προσεγγίσεις

στο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και των οργανισμών και των ατόμων

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020,  12.30 – 15.30 μ.μ.

Πληροφορίες: www.narrativetherapy.gr,

 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

 

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 Η δύναμη και η σημασία των ιστοριών (storytelling)

για τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και την κοινοτική πρακτική

Η αφήγηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξής και πέρα από όλα μας βοηθά να βρίσκουμε νόημα σε αυτά που ζούμε. Οι ιστορίες που λέμε προορίζονται συχνά στο να εμπνεύσουν ή να παρακινήσουν τους άλλους να δράσουν μαζί μας ή να συνδεθούν μαζί μας, και επίσης τους βοηθά να καταλάβουν ποιοι είμαστε. Μια καλή ιστορία μας εμπνέει να κάνουμε σωστές επιλογές στη ζωή μας, δείχνοντας π.χ. πώς ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας ξεπέρασε μια πρόκληση στη ζωή του.

Αυτό το εργαστήριο είναι εξαιρετικά διαδραστικό. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν και θα εξοικειωθούν με βασικές τεχνικές αφήγησης, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο διαδικτυακά όσο και φυσικά για να βελτιώσουν ή / και να διατηρήσουν τη βαθιά σύνδεση και εμπιστοσύνη μεταξύ ατόμων, ομάδων και κοινοτήτων, ειδικά σε ταραχώδεις καιρούς, όπως αυτούς που ζούμε τώρα. Καθώς μοιραζόμαστε τις αυθεντικές μας ιστορίες, νοιώθουμε μια μαγική δύναμη να μας συνδέει. Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αξιοποιήσουν μια σχετικά παραμελημένη ικανότητα μας, την βαθιά ενεργητική ακοή.

 

The power of storytelling

for organizations and community practice

Storytelling is an integral part of our human existence and beyond all helps us make meaning of the world we are living into. The stories we tell are often meant to inspire or motivate others to take action with us or to join us, and the stories we tell enable others to understand who we are. A good story helps us make choices in our lives by illustrating how a particular character (you) overcame a challenge.

This workshop offers a highly interactive participatory process. Participants will experience and become familiar with essential storytelling techniques, which can be used both online and offline to enhance and/or sustain deep connection and trust among individuals, teams, and communities, especially in turbulent times. Sharing our authentic stories have the power to create magical connections. In this workshop participants will also have the opportunity to tap into the other part of the equation which is story-listening. They will experience the power of attracting a better story from the storyteller just by deeply listening.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Γεια σας, είμαι ο Γιάννης Αγγελής και αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία μου:

Πριν 30 χρόνια ξεκίνησα να δουλεύω στο χώρο των επιχειρήσεων σε διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση και κατάρτιση του εργατικού δυναμικού, ο προγραμματισμός στρατηγικής, το μάρκετινγκ και η επικοινωνία. Όμορφα χρόνια, όπου έμαθα πολλά και συνδέθηκα στενά με υπέροχους ανθρώπους.

Πριν 10 χρόνια και αφού έκλεισε αυτός ο κύκλος, αποφάσισα να αφήσω το χώρο των επιχειρήσεων, να αλλάξω την αφήγησή μου και να επιτρέψω στον καλλιτεχνικό και ανήσυχο εαυτό μου να ανακαλύψει νέους ορίζοντες στην υπηρεσία της ουσιαστικής επαφής με τον εαυτό μας και το εργασιακό μας περιβάλλον. Σήμερα:

 • Συντονίζω και διευκολύνω ομάδες, τόσο σε φυσικούς όσο και σε διαδικτυακούς χώρους, ώστε να δουλεύουν με την μεταμορφωτική αφήγηση, τη βαθιά ακρόαση, την διαρκή μάθηση, και την καινοτομία σε έναν περίπλοκο κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
 • Υποστηρίζω την δημιουργία κοινοτήτων δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων που κάνουν τη συλλογική μάθηση, τις σχέσεις και τις συνεργασίες πιο βαθιές και ουσιαστικές.

Το έργο μου βασίζεται στις αρχές της Αφηγηματικής και Κοινοτικής Πρακτικής, της θεραπείας Gestalt, της θεωρίας U, και της πρακτικής «Art of Hosting».

 •   Είμαι ο συνιδρυτής του Virtual Collaboration Works, ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζει πρόσωπα και οργανισμούς για να αναπτύξουν ένα επιθυμητό σύνολο εργαλείων, δεξιοτήτων, νοοτροπίας και ενσυναίσθησης για αποτελεσματική εργασία στο Διαδίκτυο.
 •   Είμαι ένας από τους συγγραφείς των βιβλίων “Transforming Organizations” & “Beyond Storytelling”, που επεξηγούν πώς να δουλεύουμε με αφηγηματικές προσεγγίσεις με στόχο την ατομική ανάπτυξη, την οικοδόμηση της κοινότητας και τον οργανωτικό μετασχηματισμό, αξιοποιώντας τη συλλογική νοημοσύνη που αναδύεται προς όφελος του συνόλου.

Το πάθος μου είναι οι ιστορίες. Είμαι ενθουσιασμένος όποτε βιώνω τη δύναμή τους και τον τρόπο που μεταμορφώνουν τους ανθρώπους. Η αφήγηση απαιτεί και δημιουργεί παρουσία. Και μπορούμε να λάμψουμε μόνο στην παρουσία ενός άλλου.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Χρόνος

              Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020,  12.30 – 15.30 μ.μ. 

 • Κόστος – Πληρωμή

           Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουνίου: 30 €

          Δήλωση συμμετοχής μετά την Τετάρτη 3 Ιουνίου: 40 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

α) καταθέτετε το ποσό των 30 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814  (IBAN GR54 0172 2280 0052 2806 9522) 814  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.

β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, εάν είναι δυνατόν μέχρι την Τετάρτη 3 Ιουνίου, μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής.

H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail καθώς και το όνομα του σεμιναρίου για το οποίο ενδιαφέρεστε. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα  σεμινάρια (και στο τέλος αυτής της ανάρτησης).

 

 • Τρόπος σύνδεσης
 1. Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα email (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας (και το όνομα του σεμιναρίου ή του εισηγητή στο οποίο θα συμμετάσχετε).
 2. Αν δεν την έχετε ήδη, κατεβάστε τώρα την εφαρμογή “Zoom client for meetings από αυτό το λινκ, η οποία είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
 3. 1-2 ημέρες πριν την διεξαγωγή του σεμιναρίου, σας στέλνουμε τον ειδικό σύνδεσμο (link),o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 4. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας

           Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο

           από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

 • α) Το πιο σημαντικό?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
 • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
 • β) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
 • γ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο.

 

 • Πιστοποίηση – Επιπλέον υποστήριξη

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ

από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής

  

 • Πληροφορίες για το σεμινάριο

 www.narrativetherapy.gr

                        Τηλ. 6955-103581

                           Μail: narrativetherapygr@gmail.com

 

Για να συμμετέχετε στο Σεμινάριο κατεβάστε την αίτηση εδώ