Online workshop: Ακτιβισμός των ιστοριών & προσωπική ικανότητα την εποχή της Πανδημίας με την Mary Alice Arthur 

           Αφηγηματικοί περίπατοι

Το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ανταπόκρισης σε μια περίοδο δύσκολη για τον καθένα προσωπικά αλλά και για την κοινωνία μας συνολικά, αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά από διαδικτυακά διαδραστικά εργαστήρια, διαλέξεις, και συζητήσεις με τον τίτλο «Αφηγηματικοί περίπατοι» (Narrative Walks).

Οι Αφηγηματικοί περίπατοι θα προσπαθούν να εστιάζουν κυρίως σε θέματα που είναι φλέγοντα και τα οποία μπορούν να προσεγγιστούν μέσα από την οπτική της αφηγηματικής προσέγγισης  στο πεδίο της ψυχοθεραπείας, της κοινοτικής πρακτικής, των οργανισμών και της κοινωνικής ευθύνης.

Ξεκινάμε με την ιδέα ότι οι Αφηγηματικοί περίπατοι έχουν μικρή σχετική διάρκεια (συνήθως μισής ημέρας), προσκαλούν εξαιρετικούς επαγγελματίες στον τομέα τους από τον όλο τον κόσμο, προσφέρονται τακτικά με μια προσιτή οικονομική συνεισφορά,  και επιδιώκουμε να εμπνέουν, να προκαλούν και να δημιουργούν ένα πεδίο εποικοδομητικών συζητήσεων και μάθησης.

 

Στο πλαίσιο της Σειράς Δράσεων Αφηγηματικοί Περίπατοι

 

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό εργαστήριο

με θέμα

 

Ακτιβισμός των ιστοριών & προσωπική ικανότητα την εποχή της Πανδημίας

 

 

με τη

 

Mary Alice Arthur 

 

ακτιβίστρια ιστοριών, διεθνή διαχειριστή του Art of Hosting,

συγγραφέα του 365 ALIVE! Find your voice. Claim your story. Live your brilliant life.

 

 

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, 

16.00 έως 20.00

 

Διοργάνωση:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

 

Πληροφορίες: www.narrativetherapy.gr,

6977-186936, 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

———————————————————————————————————————————

ΚΟΣΤΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ (μέσω web)
– 45 ευρώ (με την έγκαιρη εγγραφή μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου),
– 65 ευρώ (με εγγραφή μετά την Παρασκευή 28 Μαΐου)
Πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής παρακάτω
στο σημείο Γ. (συγκεκριμένα γ2)

 

WEB ΣΥΝΔΕΣΗ:
Το σεμινάριο θα γίνει με web σύνδεση μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Κοιτάξτε τις οδηγίες στο σημείο Γ3. Το λινκ σύνδεσης δίνεται μετά την πληρωμή και την αποστολή e-mail για το ενδιαφέρον σας.

 

Διευκρινίζουμε ότι το σεμινάριο είναι διεθνές και ότι θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα. 

 

Δείτε παρακάτω:

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ONLINE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Β. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  1. Χρόνος
  2. Κόστος- Πληρωμή σεμιναρίου
  3. Πώς μπορείτε να συνδεθείτε για το εργαστήριο – σεμινάριο
  4. Βεβαίωση Παρακολούθησης
  5. Αίτηση εγγραφής

 

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Αυτή τη στιγμή μια πληθώρα ιστοριών επηρεάζει το μέλλον σας. Οι ιστορίες που έχουμε για τον κόσμο – και ειδικά αν πιστεύουμε ότι αυτή η πανδημία είναι μια στιγμή κατάρρευσης ή τομής για κάτι καινούριο – δημιουργούν την πραγματικότητα που βιώνουμε. Καθορίζουν αν βλέπουμε δυνατότητες ή προβλήματα μαζί και τι θα αποφασίσουμε να κάνουμε ως αποτέλεσμα.

Πάρα πολλοί/ές από εμάς έχουν αυτήν την αίσθηση ότι οι σημερινοί τρόποι σκέψης και δράσης για την κοινότητα, την κατανάλωση, την ενέργεια και το μέλλον της ανθρωπότητας μας οδηγούν σε ένα ακόμη πιο προκλητικό μέλλον. Τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν τόσο γρήγορα που είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές οι σκληρότερες συγκρούσεις μας είναι με ανθρώπους που λένε ότι είναι στην ίδια ομάδα με εμάς!

Οι ιστορίες μας μπορούν να μας κρατήσουν πεσμένους κάτω ή να μας σηκώσουν. Ζούμε μέσα σε μια ιστορία, και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να την αλλάξουμε. Αλλάξτε την ιστορία σας, αλλάξτε τον κόσμο. Είναι τόσο απλό – και τόσο δύσκολο – όπως ακριβώς ακούγεται.

Ένας Ακτιβιστής Ιστοριών / Μία ακτιβίστρια Ιστοριών (Story Activist) είναι κάποιος /α που εργάζεται με τις ιστορίες ανθρώπων, τόπων και πραγμάτων για να ανακαλύψει και να ενεργοποιήσει τις μεγαλύτερες δυνατότητές τους. Οι πρακτικές της Ακτιβίστριας Ιστοριών είναι τα θεμέλια για την ανάληψη στρατηγικής δράσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΙΒΙΣΤΡΙΑ / ΕΝΑΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΩΝ στο ακόλουθο βίντεο:

 

 

Υπάρχουν πέντε θεμελιώδεις πρακτικές για να διευρύνουμε το φάσμα της οπτικής μας και την ικανότητά μας να εμπλακούμε και να καθοδηγήσουμε τα ταλέντα μας και τους στόχους μας με σαφήνεια.

1. Γινόμαστε πιο περίεργοι/ες

2. Γινόμαστε καλοί/ές ακροατής/τριες ιστοριών

3. Αρχίζουμε να λέμε ιστορίες που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλά μαζί

4. Οικοδομούμε την ικανότητά μας να δημιουργούμε χώρους για κοινή χρήση ιστοριών

5. Αναρωτιόμαστε: «Τι είναι αυτό που μου αναλογεί / είναι δικό μου να κάνω;»

 

Το δεύτερο σύνολο πέντε πρακτικών επικεντρώνεται στη δημιουργία της ομάδας και στη βαθιά προσωπική εστίαση που είναι στον πυρήνα της δυνατότητας επηρεασμού.

6. Βρίσκουμε την ομάδα σας. Μένουμε συνδεδεμένοι.

7. Παίρνουμε θάρρος. Εστιάζουμε σε αυτό που έχει σημασία και ξεκινάμε από οπουδήποτε.

8. Όλα γίνονται για αυτούς/ες. Μην το κάνετε χωρίς αυτούς/ες.

9. Εστιάζουμε σε αυτό που είναι δυνατό. Ονειρευόμαστε το αδύνατο.

10. Δεσμευόμαστε στη μάθηση. Συνεχίζουμε την εξάσκηση.

 

Μαζί, αυτές οι δέκα πρακτικές είναι μια στρατηγική πρόσκληση για όραμα στη δράση.

Σε αυτό το σύντομο εργαστήριο θα συνεργαστούμε πάνω σε κάποιες από τις πρακτικές για να δημιουργήσουμε έναν πρακτικό χάρτη πορείας για ένα πιο ακμάζον μέλλον.

 

 

Πώς θα λειτουργήσουμε

Αυτό θα είναι ένα πολύ συμμετοχικό και πρακτικό εργαστήριο. Ελάτε προετοιμασμένοι/ες με έναν τομέα στον οποίο θέλετε να εστιάσετε – μια πρόκληση για μια εργασία ή μια κοινότητα, μια καριέρα, ένα ζήτημα ζωής – ποιο είναι το πιο σημαντικό για εσάς αυτήν τη στιγμή; Αυτό θα είναι το επίκεντρό σας για την ημέρα.

Επίσης, παρακαλούμε, ετοιμαστείτε να μοιραστείτε από τις ιστορίες σας, τις ερωτήσεις σας και τα «δώρα» σας καθώς θα υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον για να αναζητήσουμε νέες προοπτικές, ευκαιρίες και μέρη για να εφαρμόσουμε αυτό που μαθαίνουμε.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

 

Η Mary Alice Arthur είναι μια ακτιβίστρια ιστοριών (story activist), η οποία χρησιμοποιεί τις ιστορίες για να βοηθήσει στη θετική συστημική αλλαγή και για την εφαρμογή της συλλογικής ευφυίας στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας. Η τέχνη της δημιουργεί χώρους όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τις ιστορίες που τους οδηγούν στο πιο ακμάζον μέλλον τους και δημιουργεί την ικανότητα συμμετοχικής πρακτικής. Αυτό υποστηρίζει τους ανθρώπους να ανακτήσουν τη δύναμη των ιστοριών τους, ώστε να μπορούν να κάνουν σοφότερες επιλογές. Είναι μια περιζήτητη σύμβουλος διεργασιών και οικοδεσπότης εκδηλώσεων, και μια ελκυστική ομιλητής. Ως διεθνής διαχειριστής του Art of Hosting (www.artofhosting.org) διδάσκει συμμετοχική πρακτική σε όλο τον κόσμο. Μέσω του THE STORY DOJO (www.thestorydojo.com) διαδίδει το μιμίδιο του Story Activism, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και την πρακτική τους και συμμετέχει σε κορυφαίες συνομιλίες σχετικά με τη δύναμη και τις δυνατότητες στον κόσμο μας. Είναι η συγγραφέας του 365 ALIVE! Find your voice. Claim your story. Live your brilliant life www.365alive.org. Η Mary Alice έχει ζήσει σε όλο τον κόσμο και αυτό τον καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει μία καινούρια σχέση με τη βαλίτσα της www.getsoaring.com .

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Γ1. Χρόνος

Το σεμινάριο θα γίνει μέσω web,

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021,  16.00 έως 20.00

 

Γ2. Κόστος  – Πληρωμή σεμιναρίου

– 45 ευρώ (με την έγκαιρη εγγραφή μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου),

– 65 ευρώ (με εγγραφή μετά την Παρασκευή 28 Μαΐου)

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

α) Καταθέστε το ποσό στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.   β) συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής. H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο τέλος της παρούσας ανάρτησης / ενημέρωσης (σημείο Γ5).

 

Γ3. Τρόπος σύνδεσης

 1. Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα e–mail (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας.
 2. Μια μέρα πριν το σεμινάριο, σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 3. Kατεβάστε το “Zoom client for meetings“ από αυτό το λινκ. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
 4. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας
             Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

 • α) Το πιο σημαντικό ?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
 • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
 • β) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
 • γ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο

 

 Γ4. Βεβαίωση παρακολούθησης

Σε όλους/ες τους συμμετέχοντες/ουσες δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Γ5. Αίτηση εγγραφής

Αίτηση εγγραφής θα βρείτε εδώ