Αφηγηματική Θεραπεία με οικογένειες και ζευγάρια με τον Mark Hayward

Εκπαιδευτικό Βιωματικό Τριήμερο μέσω web

(Ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση + Εκπαιδευτικό Βιωματικό Εργαστήριο)

 

Αφηγηματική θεραπεία με οικογένειες και ζευγάρια

 

με τον αφηγηματικό θεραπευτή, εκπαιδευτή και επόπτη
συντονιστή των διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων
του Dulwich Centre

 

Mark Hayward

 

Ιδρυτικό Διευθυντή του Institute of Narrative Therapy (U.K)

 

Αναγνωρίζουμε

τον άνθρωπο

με το να

αναγνωρίζουμε

τις συνδέσεις

του”

 

 

 

 

 • Ανοιχτή στο κοινό εκδήλωση μέσω web

“Θεραπευτική εργασία με παιδιά και τις οικογένειές τους”

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021,  6.00 μ.μ. – 8.15 μ.μ. (Athens Greece Time)

με ελληνική μετάφραση

 

 • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο – Εργαστήριο

“Αφηγηματική θεραπεία με στενές σχέσεις (οικογένεια και ζευγάρια)”

Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. (Athens Greece Time)

Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. (Athens Greece Time)

 

Διοργάνωση:

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (Ελλάδα)

Dulwich Centre of Narrative Therapy (Αυστραλία)

Πληροφορίεςwww.narrativetherapy.gr,

 6955-103581, narrativetherapygr@gmail.com

 

Η ανοιχτή ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση και το διαδραστικό εργαστήριο – σεμινάριο θα γίνουν μέσω web σύνδεσης.

 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δείτε παρακάτω (σημείο Γ) για πληροφορίες για τον εύκολο τρόπο σύνδεσης ή ….

          απλά στείλτε μας ένα e-mail στο narrativetherapygr@gmail.com για να σας στείλουμε το link σύνδεσης για την ανοιχτή δωρεάν εκδήλωση.

 • Το σεμινάριο μπορείτε να τo παρακολουθήσετε αυτόνομα χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, εντάσσεται όμως και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που οδηγεί στο πτυχίο του αφηγηματικού ψυχοθεραπευτή, ένα πρόγραμμα σύντομο, μεστό, ουσιαστικό και οικονομικό αλλά και αναγνωρισμένο διεθνώς.

  

Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 • Ανοιχτή εκδήλωση

“Θεραπευτική εργασία με παιδιά και τις οικογένειές τους”

Ο Mark Hayward έχει εργαστεί ως οικογενειακός θεραπευτής με παιδιά, νέους, και τα οικογενειακά τους δίκτυα για περισσότερα από 25 χρόνια. Σε αυτήν την ανοιχτή εκδήλωση, ο Mark θα μας δείξει βίντεο από συνεδρίες που απλώνονται σε διάρκεια 4 ετών με μια έφηβη και τη μητέρα της. Στο βίντεο θα παρουσιαστούν και θα γίνουν αντικείμενο επεξεργασίας θέματα κακοποίησης και τραύματος καθώς και οι δυσκολίες των χωρισμένων οικογενειών. Θα συζητηθούν βασικές πρακτικές και ιδέες της Αφηγηματικής Θεραπείας.

(Ένα μικρό μέρος της εκδήλωσης της Παρασκευής θα αφιερωθεί στην παρουσίαση του Διεθνούς Προγράμματος Εκπαίδευσης στην Αφηγηματική Θεραπεία που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο και το Dulwich Centre της Αυστραλίας. Το πρόγραμμα οδηγεί στο Πιστοποιητικό Αφηγηματικής Θεραπείας, με το οποίο οι απόφοιτοι αναγνωρίζονται ως αφηγηματικοί/ες θεραπευτές/τριες από το Dulwich Centre, το κέντρο που έχει δημιουργήσει την Αφηγηματική Θεραπεία. Το πρόγραμμα είναι μέρος του Master Αφηγηματικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, του πλέον καταξιωμένου πανεπιστημίου της Αυστραλίας.)

 

 • Σεμινάριο Σαββατοκύριακου 

«Αφηγηματική θεραπεία με στενές σχέσεις (οικογένεια και ζευγάρια)»

Το εργαστήριο επικεντρώνεται στην αφηγηματική εργασία με τις σχέσεις: σχέσεις γονέα / παιδιού, σχέσεις ζευγαριών και οικογενειακές σχέσεις.

Το Σάββατο θα εξετάσουμε το σκεπτικό και τη συμβουλευτική/θεραπευτική εργασία με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Πώς βοηθάμε την οικογένεια να εννοιοποιήσει το πρόβλημα που τους ενοχλεί; Πώς βοηθάμε τα μέλη της να παρουσιάζουν στην οικογένεια τι είναι σημαντικό για αυτούς; Πώς βοηθάμε την οικογένεια να βρει φωτεινές στιγμές στη ζωή τους που θα τη βοηθήσουν στη δημιουργία νέων τρόπων αντιμετώπισης προβλημάτων; Πώς υποστηρίζουμε τα μέλη της οικογένειας να πάνε προς τις προτιμώμενες κατευθύνσεις τους στη ζωή;

Την Κυριακή θα εξετάσουμε προβλήματα στις σχέσεις ζευγαριών και τους συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους η αφηγηματική θεραπεία αντιλαμβάνεται αυτά τα ζητήματα και τα αντιμετωπίζει. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εξέταση του πώς δημοφιλείς ιδέες για τη σχέση των ζευγαριών μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποδόμηση τους.

Και στις δύο μέρες θα υπάρξουν παρουσιάσεις, βιωματικές – εκπαιδευτικές ασκήσεις και υλικό βίντεο για αναστοχασμό.

 

Β. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

Ο Mark Hayward είναι οικογενειακός θεραπευτής και αφηγηματικός θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης. Εργάζεται ως θεραπευτής εδώ και τριάντα χρόνια και ως εκπαιδευτής εδώ και είκοσι χρόνια.

Είναι ιδρυτής και πρώην διευθυντής του Institute of Narrative Therapy (Μ. Βρετανία) και εκπαιδεύει θεραπευτές σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη μέχρι επίπεδο Diploma. Έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική Θεραπεία ολοκληρώνοντας το Διεθνές Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Dulwich Centre (Αυστραλία), του διεθνούς εκπαιδευτικού κέντρου που έχει εισηγηθεί την Αφηγηματική θεραπεία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε περιοδικά στη Μεγάλη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία.

Έχει υπάρξει για πολλά χρόνια διευθυντής του Τομέα Οικογενειακής Θεραπείας της Υπηρεσίας Υγείας στο Cornwall, στη Μεγάλη Βρετανία όπου εργάζεται με νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Τώρα εργάζεται σε μία Υπηρεσία Οικογενειακής θεραπείας και ως μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Dulwich Centre. Είναι ο συντονιστής των διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Dulwich Centre, του εκπαιδευτικού και θεραπευτικού κέντρου που δημιούργησε την αφηγηματική θεραπεία.

 

Γ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 • Γ1. Χρόνος- Τόπος

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ μέσω web – ανοιχτή στο ευρύ κοινό

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021,  6.00 μ.μ. – 8.15 μ.μ. (Athens Greece Time)

με ελληνική μετάφραση

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ μέσω web

Σάββατο 22 Μαΐου 2021, 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. (Athens Greece Time)

Κυριακή 23 Μαΐου 2021, 11.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. (Athens Greece Time)

(Κοιτάξτε παρακάτω για το πώς θα συνδεθείτε μαζί μας)

 

 • Γ2. Κόστος – Πληρωμή σεμιναρίου Σαββατοκύριακου

 

Δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 20 Μαΐου: 160 €

Δήλωση συμμετοχής μετά την Πέμπτη 20 Μαΐου: 180 €

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη εγγραφή σας με έκπτωση!

  α) καταθέτετε το  ποσό των 160-180 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς 5228-069522-814 ( ΙΒΑΝ GR54-0172-2280-0052-2806-9522-814)  στο όνομα ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΚΥΠΡΟΥ. Αναφέρετε στην Τράπεζα κατά την κατάθεση τα ΟΝΟΜΑΤΑ αυτών για τους οποίους γίνεται η κατάθεση.
β)
 συμπληρώστε αίτηση και αποστείλετε τη με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση : narrativetherapygr@gmail.com, άμεσα αν γίνεται,  μαζί με φωτοτυπία του καταθετηρίου πληρωμής.H αίτηση θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, φορέα από τον οποίο προέρχεστε – εφόσον δεν είστε ιδιώτης- καθώς και διεύθυνση, ΠΟΛΗ, τηλέφωνο και e-mail. Για ένα πρότυπο έντυπο αίτησης, δείτε στο site του Ινστιτούτου www.narrativetherapy.gr, στη στήλη ΝΕΑ, στα σχετικά με τα  σεμινάρια (και στο τέλος αυτής της ανάρτησης)

 

 • Γ3. Τρόπος σύνδεσης

         Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 1. Μας στέλνετε ένα e–mail (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για το ενδιαφέρον σας για την ανοιχτή εκδήλωση.
 2. Μια μέρα πριν την ανοιχτή εκδήλωση σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 3. 15 λεπτά πριν την έναρξη της ανοιχτής εκδήλωσης, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε και πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας

 

         Β. ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

 1.  Μετά την εγγραφή σας στο σεμινάριο, μας στέλνετε ένα e–mail (στο narrativetherapygr@gmail.com), στο οποίο μας ενημερώνετε για την εγγραφή σας.
 2. Μια μέρα πριν το σεμινάριο σας στέλνουμε το σύνδεσμο (link), o οποίος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε μαζί μας μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
 3. Kατεβάστε το “Zoom client for meetings“ από αυτό το λινκ. Θα σας πάρει μερικά δευτερόλεπτα αλλά παρακαλώ μην το αφήσετε τελευταία στιγμή: https://zoom.us/download
 4. 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, πηγαίνετε στο μέιλ που σας στείλαμε πατήστε τον ειδικό σύνδεσμο (link) και θα συνδεθείτε αυτόματα στο ΖΟΟΜ. Συνδεόμαστε 15 λεπτά πιο πριν, ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν καλά με τη σύνδεσή σας
             Για να περάσετε όμορφα, να το ευχαριστηθείτε και να ωφεληθείτε το μέγιστο

           από το διαδικτυακό σεμινάριό μας,  συστήνουμε τα παρακάτω:

 • α) Το πιο σημαντικό ?: Φροντίστε να είσαστε σε ένα μέρος όπου έχετε καλό σήμα
 • β) Χρησιμοποιήστε φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή αν μπορείτε, γιατί υπάρχουν ορισμένες λειτουργίες που δεν λειτουργούν  καλά εάν χρησιμοποιείτε Ipad ή το τηλέφωνό σας.
 • β) Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει κάμερα και μικρόφωνο, καθώς είναι απαραίτητα για το διαδραστικό σεμινάριο
 • γ) Φροντίστε να έχετε καλό φωτισμό στο χώρο από τον οποίο θα συνδεθείτε, χωρίς να έχετε παράθυρο πίσω σας.  Τα ακουστικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή θορύβου στο παρασκήνιο

 

 • Γ4. Πιστοποίηση – Επιπλέον υποστήριξη

 

– Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ΒΕΒΑΙΩΣΗ από το Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας & Κοινοτικής Πρακτικής και το Dulwich Centre Αφηγηματικής Θεραπείας της Αυστραλίας.

– Τo σεμινάριο αναγνωρίζεται ως μέρος της εκπαίδευσης που οδηγεί στο ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

 – Στους νέους συμμετέχοντες θα δοθεί προκαταρκτικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή σας ώστε να σας αποσταλεί το υλικό νωρίς. 

 

 • Γ5. Πληροφορίες για το σεμινάριο

 

 www.narrativetherapy.gr

 Τηλ. 6977-186936   6955-103581

Μail: narrativetherapygr@gmail.com