Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ “ΜΗ ΕΙΔΙΚΩΝ”

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να μάθετε για τις γνώσεις των ίδιων των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που αφορούν ποικίλες καταστάσεις της ζωής. Θα βρείτε τις καταγραφές των απόψεων ανθρώπων που έχουν γνώση εκ των έσω  για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα προβλήματα σε αυτές τις καταστάσεις αλλά και για τους τρόπους που οι ίδιοι βρίσκουν να τα αντιμετωπίζουν και να κάνουν βήματα προς τις κατευθύνσεις που θέλουν στη ζωή. Οι καταγραφές αυτές έγιναν με τη βοήθεια λειτουργών της αφηγηματικής συμβουλευτικής και κοινοτικής πρακτικής. Ελπίζουμε / πιστεύουμε ότι θα τις βρείτε ενδιαφέρουσες.

Πρόκειται για αληθινές εμπειρίες αληθινών ανθρώπων που ζουν τα πράγματα από μέσα. Μπορεί να βρείτε χρήσιμες αυτές τις πληροφορίες που προέρχονται από το ίδιο το πεδίο της ζωής, από τους ανθρώπους που ζουν τα πράγματα από μέσα.

Ακόμη περισσότερο, ίσως εκτός από το να τις διαβάσετε μπορείτε και να τις συζητήσετε μαζί με άλλους ανθρώπους. Δοκιμάστε να τις συζητήσετε όχι με κριτική διάθεση. Έτσι και αλλιώς οι καταγραφες δεν προφασίζονται ότι έχουν την κατοχή κάποιας γενικής αλήθειας αλλά μόνο την κατοχή μιας γνώσης τοπικής, ιδιαίτερης που αφορά τους συγκεκριμένους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτήν. Ίσως όμως να ανακαλύψετε ότι με κάποιες από τις ιδέες που θα διαβάσετε συνδέεστε και εσείς οι ίδιοι και ίσως ακόμη να σας κάνουν να σκεφτείτε με νέους τρόπους δικές σας καταστάσεις. Ελπίζουμε ότι μία τέτοιου τύπου ανάγνωση αυτών των καταγραφών κατά μόνας ή μαζί με άλλους ανθρώπους μπορεί να σας φανεί χρήσιμη.

 1. Γονείς εφήβων με ειδικές ανάγκες

2. Άνθρωποι αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση

3. Κοινωνικοί λειτουργοί για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση