Ψυχοθεραπεία-Συμβουλευτική

Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική

ενηλίκων, παιδιών, ζευγαριών και οικογένειας

“Ο άνθρωπος δεν είναι το πρόβλημα.

Ο άνθρωπος είναι ο άνθρωπος και το πρόβλημα είναι το πρόβλημα”

Michael White

 

Η αφηγηματική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία αποτελεί μία μη- ενοχοποιητική πρακτική η οποία επιδιώκει να είναι γεμάτη σεβασμό για τους ανθρώπους, τη διαφορετικότητά τους και τις ιδιαίτερες αξίες τους.

Η ατομική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στο ΙΑΨ υποστηρίζει τον άνθρωπο ώστε να:

– να διαχωρίσει τον εαυτό του από τα προβλήματα

– να στηριχτεί στις γνώσεις, τις επιδεξιότητες και τις αξίες του και να τις αναπτύξει περαιτέρω ώστε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής.

– να αξιοποιήσει το δυναμικό του ώστε να προχωρήσει στην κατεύθυνση των προτιμήσεων του για τη ζωή

– να συνδεθεί με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του

– να ξεκαθαρίσει τους στόχους, τις αξίες και τις επιδιώξεις του στη ζωή καθώς και τους πρόσφορους τρόπους για να τις επιδιώξει καλύτερα

Η υποστήριξη των παιδιών και εφήβων στο ΙΑΨ αποτελεί μία πρακτική που γίνεται με τρόπους ευχάριστους, δημιουργικούς και ενδυναμωτικούς, που βοηθούν τα παιδιά να σταθούν υπεύθυνα αλλά και χαρούμενα απέναντι στη ζωή. Βοηθά στη σύνδεση των παιδιών με την οικογένειά τους και τους σημαντικούς άλλους της ζωής τους.

Η συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας στο ΙΑΨ σέβεται την προσπάθεια και την αγωνία των γονέων και τα όνειρά τους για τα παιδιά τους αλλά και το λόγο, την άποψη και τις ανάγκες των παιδιών. Επιδιώκει μια νέα επαφή των μελών της οικογένειας με τις επιθυμίες τους και τις επιδιώξεις τους για τη ζωή. Αναγνωρίζει τόσο τις δυσκολίες τους μέσα στο διάβα της ζωής όσο και τις δυνάμεις τους και τις γνώσεις τους που μπορεί να μένουν παραγνωρισμένες. Υποστηρίζει, λοιπόν, την εύρεση λύσεων στα προβλήματα που σέβονται τις ιδιαιτερότητες των μελών της οικογένειας και αξιοποιούν τις δυνάμεις τους.

Η συμβουλευτική ζευγαριού στο ΙΑΨ βοηθά τα μέλη του ζευγαριού να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο με έναν νέο τρόπο που σέβεται την ιστορία τους, τις ανάγκες τους και τις επιδιώξεις τους στη ζωή. Ζητήματα επικοινωνίας, σεξουαλικότητας, διαχείρισης ζητημάτων με τα παιδιά ή την ευρεία οικογένεια, οικονομικά ζητήματα, ζητήματα διαχείρισης χρόνου, συγκρούσεις μπορούν να επιλυθούν ή να «διαλυθούν» έτσι με σεβασμό του ενός προς τον άλλο.

 

Συμβουλευτική σε ομάδες

Η συμβουλευτική σε ομάδες υποστηρίζει τους ενδιαφερόμενους να συνδεθούν με τις δυνατότητές τους, να βρεθούν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να διαχωρίσουν τον εαυτό τους από τα προβλήματα και παράλληλα να συνδέσουν τις ζωές τους με τις ζωές άλλων ανθρώπων διατηρώντας τη διαφορετικότητά τους και την ανεξαρτησία τους.